A képeken kéklő versenyautónak látszó valami - a fehér Ford C-Max alatt - tényleg egy versenyautó, csak éppen rendszámot is kaphatott, a teljes neve Fahlke Larea GT1. Markus Fahlke cégéről nálunk kevesen hallottak, ami nem véletlen, ugyanis ez a kis német manufaktúra a világ leggazdagabb embereinek készíti a pillekönnyű, de elképesztően erős sportautóit.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A karbonkarosszériás autó szinte összes paramétere a kedves vevő igényeitől függhet, és ez természetesen az ülések mögé épített 7,2 literes, V8-as motor teljesítményre is igaz. Az utcai változat négyféle szinttel kérhető (550, 720, 1004 és 1260 lóerővel), míg versenypályákra akár 1400 lóerőt is előcsiholnak a blokkból, de ehhez természetesen már kompresszort is használnak.

Ennek tudatában már nem az a csoda, hogy egy ilyen rakéta alászaladt egy családi járgánynak egy Hamburghoz közeli autópályán, hanem az, hogy nem suhant át alatta. A Bild beszámolója szerint szerencsére nem sérült meg senki súlyosan balesetben, a kár viszont 300 ezer euró felett van. És hogy milyen természetes közegében egy ilyen autó? Katt a videóra!