390 motoros halt meg 2009 és 2014 májusa között Ausztriában közlekedési balesetekben - derül ki az Osztrák Közlekedési Klub (VCÖ) pénteken közzétett statisztikai adataiból.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

Azoknál a baleseteknél, amelyeket a motorosok maguk idéztek elő, a legtöbbször a túlságosan nagy sebesség, kockázatos előzési manőverek vagy túl szűk ívben bevett kanyarok okozták a bajt. Sok esetben azonban az autósok nem veszik észre a motorosokat. "Mindenkit arra hívunk fel, hogy figyelmesebben és egymásra is jobban odafigyelve közlekedjen, hogy csökkenjen a balesetek száma" - mondta Bettina Urbanek, a VCÖ szakértője.

A legtöbb halálos kimenetelű motoros baleset - minden negyedik - Alsó-Ausztria tartományban történt, a legkevesebb pedig a nyugat-ausztriai Vorarlbergben. A közlekedési klub rámutatott, hogy a balesetek halálos áldozatai között aránytalanul nagy számban voltak férfiak. Míg a 2000-es év óta forgalomba helyezett motorkerékpárok tulajdonosainak 87 százaléka férfi, a 2013-ban balesetben meghalt motorosok 95 százaléka volt az.


Forrás: MTI