A legendás Mille Miglia nevű rendezvényen szenvedtek balestet egy sirályszárnyas Mercedesszel.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

1927-től egészen 1957-ig számított a világ egyik leghíresebb közúti gyorsasági autóversenyének az ezer mérföldes Mille Miglia, amelyen a kor leggyorsabb autói és versenyzői tették próbára a tudásukat és bátorságukat Olaszország útjain. 1977-ben élesztették újjá a legendás versenyt, ám a gyorsaság helyett a hagyományra tették a hangsúly, ezért sokkal inkább egy puccos veterános túrafelvonulásról van szó, amelyen évről-évre meg tudják mutatni a frissen felújított, vagy vásárolt szerzeményeiket az anyagilag jól eleresztett autórajongók.

Így tett a Sixt autókölcsönző két német örököse is, akik egy gyönyörű állapotú 1955-ös Mercedes 300 SL-lel vágtak neki az ezer mérföldes távnak. Célba azonban nem értek, mert útközben frontálisan ütköztek egy 1-es BMW-vel. Bár az autók alaposan összetörtek, szerencsére mindenki megúszta könnyebb sérülésekkel. Az eddigi megjelent hírek szerint a BMW 35 éves sofőrje volt a hibás.

A képek alapján nem valószínű, hogy ismét talpra tudják állítani a ritka, és méregdrága veterán Mercedest, a kár állítólag 800 ezer euró. Ezt a „sirályszárnyasként” is ismert típust 1954-től egészen 1963-ig gyártották és mindössze 1400 darab készült belőle. Korának egyik legerősebb és leggyorsabb közúti autójának számított 220 lóerő körüli teljesítményével. A veteránosok között óriási kultusza van, ami az árán is látszik: egy jó állapotú 300 SL-ért másfél millió eurót is elkérhetnek.

Fotók: tusciaweb.eu