Karcolás nélkül szállt ki az újságíró a fejtetőre állt 557 lóerős Mercedesből.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

Egy ausztrál autós újságíró a híres Phillip Island-i pályán próbálhatta ki a Mercedes E osztály csúcsváltozatát, az 557 lóerős E63 AMG változatot, de a sors úgy hozta, hogy nem csak a motor erejét és a futómű, valamint fékek tudását tesztelhette le, hanem az autó biztonságtechnikai fejlesztéseit is, méghozzá a saját bőrén.

A baleset körülményeit bemutató cikke szerint a pálya célegyenesén annyi esővíz gyűlt össze, hogy kialakulhatott a klasszikus auqapalning, és a vízen szánkázó Mercedes irányíthatatlanul csapódott - mintegy 140 km/órás tempóval - a pálya szélén lévő szalagkorlátnak. Ezt ráadásul olyan szerencsétlenül tette, hogy az autó felrepült és megpördült a levegőben, majd jó 100 métert szánkázott a tetején, hogy ismét megpördülve a kerekeink fejezze be a piruettet, bő 200 méterre a megcsúszás helyétől.

Hála az oldallégzsákoknak, az autoamtikusan megfeszülő biztonsági öveknek, és persze a masszív karosszériának, az ausztrál újságíró, és a mellette ülő instruktor, karcolások nélkül megúszták az esetet.