Fitneszgurunknak nem indult jól a napja, ugyanis a Facebookra kirakott posztja szerint „rákosborzasztón” egy kátyú „szétferdítette” a felnijét és kiszakította a gumiját. Az alábbiakban olvasható Norbi szerkesztetlen bejegyzése:

„Jól kezdődik a mai nap.  Rohanunk, hogy jótékonyságból sérült gyerekeknek fellépjünk és íme a magyar utak. Felni szétferdül, gumi szétszakad és javíthatatlan defekttel állhatok az esőben. Ilyenkor a felfújóhabot is kenhetem a hajamra. Félek nem lesz olcsó. Mindennek oka van... Szombaton ismét van lehetőségünk. N.”

Ha valaki hasonló helyzetbe kerül, az adott útszakasz kezelőjétől kérhet kártérítést, de ehhez természetesen be kell bizonyítania, hogy szabályosan közlekedett (a legtöbbször abba szoktak belekötni, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt a pórul járt autós) és tényleg ott történt az eset.

Tehát ilyenkor:

  1. Készítsünk fényképet a kátyúról és a sérülésről is, úgy, hogy a helyszín is beazonosítható legyen a képeken.
  2. Ha komolyabb a kár, tehát például a futómű is sérült, akkor érdemes kivárni azt a pár órát, amíg kiérkeznek a rendőrök és felveszik a jegyzőkönyvet. Amennyiben elhajtanak minket a telefonban, akkor a helyszínen tartózkodók közül próbáljunk megkérni valakit tanúnak.
  3. Az igazán profik a fényképekre még elhelyeznek olyan tárgyat is, ami segít beazonosítani a méreteket (pl. cigisdoboz, vizespalack stb.).

 

Ebben a témában itt van egy egész alapos cikk.